Now Reading
Kasza Bulgur z figami na śniadanie-przepis
2

bulgur

Składniki:

4 porcje
¾ szklanki kaszy Bulgur
20 grubo posiekanych fig
¼ szklanki posiekanych, prażonych orzechów (jakie lubisz)
1 szklanka mleka (można zastąpić mlekiem ryżowym)
3 łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie:

1. Nalej wody do garnka i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulgur i gotuj do miękkości, około 15-18 minut. W tym samym czasie namocz figi w ciepłej wodzie, tak aby zmiękły.
2. Odcedź ugotowany bulgur i wrzuć z powrotem do garnka. Dorzuć odcedzone i wyciśnięte z nadmiaru wody figi. Dolej mleko (krowie lub ryżowe) i cukier. Wymieszaj i podgotuj aż cukier się rozpuści. Podziel mieszankę na miski, posyp jedną łyżką orzechów. Podawaj natychmiast.

Kasza bulgur powinna być jednym z głównych składników diety ciężarnej.

Smacznego!

What's your reaction?
Interesujące
0%
Pozytywne
0%
Ważne
0%
Zaskakujące
0%
Niezbędne
0%
Trudne
0%
Łatwe
100%
About The Author
Mama w Formie
2 Comments

Leave a Response

*