Now Reading
Masło orzechowe-przepis
1

8 

Składniki:

Orzechy – rodzaj według uznania

Czas przygotowania:

Maksymalnie 20 minut

 

Orzechy podsmaż na paltelni, żeby odrobinę się zrumieniły i łatwiej odchodziła od nich skórka, która nadaje masłu zbyt dużo goryczy. Następnie zawiń je w ściereczkę i masuj. Dzięki temu skórka zostanie na ścierce, polecam wybrać ciemny kolor, ponieważ zostaną ślady. Równie dobrze może to być kawałek materiału albo stara koszulka, ale musi to być czysty materiał. Na koniec wrzuć orzechy do blendera i miel aż do uzyskania konsystencji masła.
1
3
6
7

U mnie zajęło to 15 minut z czasem, w którym blender musiał odpocząć.
Jedz z dietetycznym chlebem. Masło idealnie nadaje się na śniadanie. Kanapki z bananami lub truskawkami to poezja smaku!

Smacznego!

What's your reaction?
Interesujące
0%
Pozytywne
0%
Ważne
0%
Zaskakujące
0%
Niezbędne
0%
Trudne
0%
Łatwe
0%
About The Author
Olga Szymańska
Olga Szymańska
Dwudziestojednoletnia studentka kulturoznawstwa na Uniwersytecie Jagielońskim. Z zawodu kosmetyczka, trochę informatyk, z zamiłowania harcerka, opiekunka dzieci, początkująca redaktorka ;) Próbowała wielu rzeczy - łącznie z rozkręcaniem komputerów - a jeszcze tysiące ma na liście do spróbowania.
1 Comments

Leave a Response

*