Now Reading
Placuszki orkiszowo – kukurydziane ze śliwkami, kiwi i miodem
0

 Placuszki orkiszowo – kukurydziane ze śliwkami, kiwi i miodem

 

Placuszki orkiszowo - kukurydziane ze sliwkami, kiwi i miodem

Placuszki orkiszowo – kukurydziane ze śliwkami, kiwi i miodem to świetny pomysł nie tylko na pożywne śniadanie. To także wspaniała piknikowa przekąska, drugie śniadanie w szkole lub lunch na placu zabaw.

Placuszki orkiszowo – kukurydziane ze śliwkami, kiwi i miodem

Składniki dla całej rodziny:
2 jajka
1 szklanka mąki orkiszowej
3/4 szklanki mąki kukurydzianej
1 i 1/4 szklanka wody gazowanej  lub mleka lub napoju roślinnego
1 łyżeczka siemienia lnianego
szczypta soli, wanilii, cynamonu.
do dekoracji śliwki, gruszki, płatki migdałów, miód
Przygotowanie:
wszystkie składniki  wsypujemy do miski, mieszamy do uzyskania gęstej masy. Smażymy na patelni z dodatkiem masła klarowanego.

What's your reaction?
Interesujące
0%
Pozytywne
0%
Ważne
0%
Zaskakujące
0%
Niezbędne
0%
Trudne
0%
Łatwe
0%
About The Author
Magdalena Kocel-Nowakowska
Gotowanie, pieczenie i wymyślnie łatwych przepisów jest moją pasją, tym bardziej cieszy mnie to, że w mojej pracy mogę się nią dzielić z innymi. Podczas konsultacji każdy traktowany jest indywidualnie, gdyż każdy ma swoje cele i potrzeby związane z żywieniem i dietetyką, które chciałby zrealizować. Specjalizuje się we współpracy z kobietami w ciąży, oraz w okresie laktacji, a także w dietetyce dziecięcej już od momentu wprowadzania pierwszych pokarmów. Często również bilansuje jadłospisy dla dzieci z alergią i nietolerancją pokarmową. Podczas konsultacji każdy traktowany jest indywidualnie, gdyż każdy ma swoje cele i potrzeby związane z żywieniem. Oprócz konsultacji –opartych na zdrowym odżywianiu, prowadzę warsztaty edukacyjne dla dzieci i dorosłych na temat zdrowego żywienia, a także dla osób na dietach roślinnych, które poszukują pomocy w ustaleniu zbilansowanej vege - diety. Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz studiów podyplomowych „Poradnictwo Dietetyczne – Postępy w żywieniu człowieka” w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie. Dodatkowo ukończyłam 4-stopniowy kurs Dietetyki w EPS Małgorzaty Szypnickiej. Prywatnie jestem wegetarianką, mamą 5 letniej Jagody, dzięki której poznałam w praktyce sekrety dietetyki dziecięcej. W wolnych chwilach spędzamy czas razem na wymyślaniu „zdrowych deserów”. Zapraszam na konsultacje osoby chcące wdrożyć zdrowe żywienie nie tylko dla siebie ale i dla całej rodziny.

Leave a Response

*