Now Reading
Zdrowe jesienne przekąski – przepisy
0
  1. ORZECHY

 

Zdrowe jesienne przekąski - przepisy

 

Zawierają mnóstwo białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatkowo obfitują w dobroczynny błonnik pokarmowy, a także wiele witamin i minerałów.

 

Migdały– doskonałe źródło łatwo przyswajalnego magnezu!

Zawierają wysoką zawartość witaminy E, witamin z grupy B oraz kwasu foliowego.

Duża dawka cynku pomaga wzmocnić pracę układu odpornościowego.

*1 łyżka migdałów ma tylko 75 kcal!

 

 

Orzechy laskowe– zawierają dużo białka oraz witamin E, i B6, a także fosforu. Substancje te zbawiennie wpływają na zmęczoną cerę, wypadające włosy oraz łamliwe paznokcie.
*1 łyżka orzechów laskowych to jedyne 50 kcal!

WsteczStrona 2 / 7Dalej
What's your reaction?
Ważne
0%
Zaskakujące
0%
Niezbędne
0%
Trudne
100%
About The Author
Mama w Formie
Mama w Formie
Mama w Formie! to sposób na sprawienie, by polskie Mamy były zdrowsze, a z benefitów odpowiedniego stylu życia korzystały także ich dzieci. Od pierwszych dni życia.

Leave a Response

*